2003/10/31

Tííík.....tííík....tííík.....tííík...pttyuuutaktaktaktaktaktaktaktaktak.
Ha ezt hallod Dublinban, tuti turista van a közelben, ugyanis a helyiek nem veszik figyelembe a közlekedési lámpákat. De lehet csak idegbajt kaptak a fentebbi zajtól, amit a piros illetve a zöld emberke ad ki magábnól a zebráknél. Igaz ez nem mentség arra, hogy a Kresz totális semmibevételével száguldoznak a gyalogosok (is) az utcákon. A turisták meg rászoknak erre kb. három óra alatt, úgyhogy ha szerencséd van, akkor nem fog elkapni a röhögögörcs minden átkelésnél.

Nagy elvárásokkal mentem és persze törvényszerűen csalódtam. Dublin nem rossz hely, vannak hangulatos részei és ha ott élnék meg tudnám szeretni, de nem lesz a kedvenc városom. Hangulatos kis utcácskák, a Temple Baron csodajó sétálgatni, az időjárás a szokásos hol esik, hol fúj (éljen a megfázás persze). Este palacsintát majszolok Moniéknál és északi fényt bámulok - életemben először- az ablakból. Trükkös dolog ez, mert nem lehet jól látni, ha rákoncentrálsz....de ha csak a szemed sarkából figyeled, láthatod ahogy hullámzik a piros és zöld fény a csillagok előtt.
Azt hiszem ez már csak minden csodával így van.
Másnap elbámulom az időt rézkarcok, japán metszetek, arannyal festett Koránok között, így lekésem az első buszt, és persze zuhog meg fúj a szél.v Felgyülemlett bosszúságomat majdnem a mekis kínai kislány nyakába zúdítom, de inkább csak pofákat vágok mert öt percet kell váűrni a krumplira.

Letört a robogóm jobb tükre, kéne egy új, mondja Bruce. Meg sem merem nézni mennyibe fog kerülni, és azt hiszem inkább szerzek valakit, aki meg tudja hegeszteni. De a jó hír, hogy így is tudok mászkálni vele, a törvény csak egy tükröt ír elő:) Igaz, hogy így félek kicsit, és persze zavar, így már arra is gondoltam, hogy visszakötözöm egy sállal:DDD

Megkaptam a mindenféle smseket , köszönöm, majd válaszolok ám, ha alakul bármi mobilügyben:( Egyelőre Bruce-on múlik, az meg ugye....
Hát ez van.

Nincsenek megjegyzések: