2003/10/19

A dolgok kezdenek jobbra fordulni.
David Blair túlélt 44 napi éhezést és szereti az egész világot örökké, Tony Blair úgy néz ki, mint egy agyonmaszkírozott transzvesztita, több Blairt meg nem ismerek.

Mi az amit még tudni kell? Hogy Belfastban semmi nincs kitáblázva, ha meg ki van, akkor rosszul. Ha mégsem rosszul, akkor csak két kilométerrel a megjelölt út előtt háromszor is, nehogy rákanyarodjon szerencsétlen robogós, még véletlenül sem az autópályára. Igaz, hogy addig az út vagy ötször elágazik hatfelé, nem érdekes. És persze az autópálya előtt fél km-rel semmi racionális jelzés, így aztán abban az örömben volt este fél hétkor részem, hogy az M1es bejáratánál találtam magam. Mit csinál ilyenkor a bátor, ámde kezdő magyar robogós?
ad1:leáll
ad2: káromkodik (magyarul)
ad3: megpróbálja kitalálni, most hogyan visszafelé, aztán a leállósávban visszatolja a motort a kereszteződésig miközben csendesen kiröhogi magát a bukósisak takarásában

Ezen kívül rájöttem,
- hogy valamit nagyon rosszul csinálok a tankolásnál, mert a kallantyú kattan egyet és nem jön a benzin, így folyamatosan pumpálnom kell a fogantyút, persze ezt is röhögve, ami csak nehezíti a dolgot. Ellenben azt, hogy "number 3 please" már nagyon jól tudom mondani.
- hogy a motoron hideg van. Nagyon hideg.
- hogy a kanyarból nem befelé, kifelé kell gázt adni.
- hogy a Belfast térképem egy kanyi garast sem ér.
- hogy a tájékozódóképességem sem ér egy kanyi garast sem.
- hogy a robogó gyorsabban megy, mint ahogy gondolkozni vagyok képes.
- hogy a robogóval pöpecül meg lehet állni a járdán, míg gondolkozik az ember lánya, merre is menjen.
- hogy az írek tulajdonképpen rendesek, csak nem ismerik az indexet. Egyáltalán nem.
- hogy jobban vezetek az út bal oldalán, mint a jobbon.
- hogy szükségem lesz vízhatlan nadrágra és egy meleg dzsekire.

Hát ennyi. Amúgy meg jó hétvégém volt:)

Nincsenek megjegyzések: