2003/06/28

Nohat itt vagyok, ujra ekezetek nelkul, de ez legyen a legnagyobb bajom:)

Elso benyomasok.
A neni kesik, ha egy orat mond, legalbb gharomnegyedet a vegen. Sacc/kb azert eltalaltam. Bepakoltunk a kocsiba, a borondom megint megjarta,mert kereket vesztette. Persze a level, a fuszerek, felparzoknim, ful es hatvakarom ottmaradt, de holnap ugyis megyunk vissza a biciklimert, szoval nem gaz, csak ma este kell vegiggondolnom, mit is akarok meg elhozni.

A haz kicsi, harom haloszoba, furdo fenn, kis nappali, ebedlo, nagy, amde kihasznalatlan konyha lenn. A neni nem foz es a latottak alapjan nem takarit. Annyyira kosz van, hogy az mar engem is zavar. A furdoszoba lattan elgondolkoztam, hogy vajon milyen szinu lehet a kad. Azt hiszem amire elso korben szuksegem lesz itt, az egy vodor, gumikesztyu es egy honapnyi mennyisegu domestos. De lehet eleg lesz egy poharral is, azt felhajtom es meg van oldva a takaritas resze:) Ellenben van mosogatogep!!!! es akik kozelrol ismernek, azok tudjak, hogy ez kb olyan, mintha most jelentettek volna be, hogy holnapra lefogyok 15 kilot:D

A neni aszonta naponta siman elfogyaszt abbol a kek izebol, amit ebedhez a kezembe nyomott vagy 10et,,azaz 15 alkoholegyseget. Na most akinek van, az vegye elo a bridgetjonesat, es nezzen utana az kb mennyi. Akinek meg nincs annak leirom, hogy kb 10 uveg sor. Es asszem ez a minimum nala:()
Az ebed, ami egyben a vacsi is volt a megoldodott a kozeli fish&chips meglatogatasavl es ottnemi szilard elelem beszerzesevel. A szekreny ellenben tele van kajaval, ami alatt 17 (megszamoltam!!!!) fele kulonbozo reggelire valo gabonapelyhet egy doboz rizst, nemi fuszert, par konzervet es lezengo instantkajat kell erteni. A hutoben joghurt van, tej, sajt es valami azonosithatatlan allagu maszat. A maszat parja a hutoajton is megtalalhato. Inkabb nem tippelek.....

A szobam sarga falu es koszos. Mint kiderult a kisebbik lanyt lakoltattam ki, igy o ket honapig a novere nyakan log, aki ennek persze nagyon-nagyon orul. Hisz melyik 13 eves lany alma ne lenne, hogy a 8 eves huga a nap 24 orajaban a nyakan logjon??Megkerdeztem miert kellek en ide, kiderult, hogy valami szocialis munkas jart, akit a szomszed hivott ki, merthogy mennyit egyedul vannak. Szerintem ket ilyen koru kislany miert ne lehetne egyedul? Szoval nem muszaj, de igy gondolom kevesebb a baj. Furcsa tortenet ez na...

Az anyuka elvileg takarit a seregben (na ez tuti igaz, elvegre a varganak nincs cipoje, a takaritonal meg dzsuvas a lakas), az apa meg katona. Anyuka aszonta dogzani megy ma este pl. Kerdem en, melyik takaritono zuhanyzik le munka elott, lakkoz kormot, festi ki magat, huzza magara a kimenocuccat es libeg el "dolgozni"? Azt hiszem lesznek itt meg erdekes tortenetek, valami nem stimmt itt, azon kivul, hogy a mama meg nalam is lustabb, a lanyokrol nem is beszelve. De legalabb a piciny lelkemnek jolesik atudat, hogy nem vagyok a vilag leglustabb es legrendetlenebb emberekeje, ahogy azt a szuleim allitottak:)))

Voltunk a varosban is, csini am, kastely meg tengerpart, meg minden. Bar foleg a strategiai fontossagu objektumokat lokalizaltuk, ugymint fagyizo, gyorskajalda es undok szomszed. A tenger ellenben gyonoru es annyit kapok belole, amennyit csak szeretnek..igaz az ablakom dombra nez, de a part csak ot perc seta:)

A lanyok tovabbra is kedvesek. A nagyobbik erezhetoen megvaltozik, ha a baratai itt lognak, es persze, hogy a kisebbik ilyenkor fel akar tunni es beolvadni a nagyok koze. Es persze, hogy ez egyaltalan nem megy neki. De udvariasak, erdeklodoek, szot fogadnak az anyjuknak es mosolygosak. Ennek ellenere nem tudom mit fogunk egymassal kezdeni ket honapig, azt hiszem eleg sok jatekot, tennivalot, miegyebet kell kitalalnom, szereznem stb., hogy ne unjuk szet az agyunkat. Foleg en ne unjam szet. Mondom en ezt fel nap utan.

A neni aszonta, ahol doglozik a szakacsnal van egy au-pair egy cseh srac, biztos akarok vele talalkozni. Miert gondoljak azt, hogy ha kozeli orszagbol jovunk, akkor mi mar rogton orommel kommunikalni akarunk?? Mit szolna egy itteni ha pl ossze akarnam hozni egy hollanddal,hisz olyan kozel laknak egymashoz...:()
Ellenben azt is mondta,hogy a srac helyes, es squashrol is szo esett....En mindenesetre nem fogom eroltetni a talalkozast.

Megtapasztalom azt is, milyen a foldon fekve, avagy torokulesben gepelni, nem remlik, hogy valaha is lettem volna hosszabb tavon olyan helyen, ahol a gep nem asztalon van. De orulok, hogy van gep (amugy echte hp, torvenyes vindozzal, dvdvel , scannerrel, ami csak szem szajnak ingere), es hasznalhatom:) Ellenben ICQ nicsn rajta es a nagyobbik szobajaban van. Valahogy az az erzesem nyaron joval kevesebbet leszek net elott:/
De lehet ez nem is baj.

Nincsenek megjegyzések: