2005/09/13

Mióta vannak a világon műanyag dobozok tetejük is van. Mióta tetejük is van, azóta a tetejük le is esik. Mióta erre rájöttek az emberek azóta a tetős műanyag dobozokkal óvatosan bánnak, sokszor be is csomagolják plusz műanyag zacsekokba, számítva arra, hogy a műanyag doboz műanyag teteje esetleg elcsúszhat, leeshet vagy Scotty tévedésből felsugározhatja.

Helyzetgyakorlat:
Ha Ön a hebrencs fiatal lány lenne, aki lyukas műanyag zacsekba csomagolja a műanyag tetős műanyag dobozt, minekutána abban az érdekes helyzetben találja magát reggel fél nyolckor a kistarcsai Volánbusz megállóban, hogy egyik kezében egy töltöttkáposztaszagú zacskó, amiből gyanús állagú lötyi csordogál (p=1 ahol p annak a valószínűsége, hogy a lötyi töltöttkáposztalé), a másik keze könyékig a táskában észleli, hogy ott is a gyanús állag az uralkodó (hehehe, a szakdolgozatanyagok is eláztak), a harmadik kezével papírzsepi után kutat (csendesen hálát adva az égnek, hogy reggel hirtelen ötletnek engedve bedobott egy csomaggal), a negyedikkel pedig kitépi a zacsekot és igyekszik minél hamarabb megfejni azt (agráregyetemisták előnyben), mert a busz már a láthatáron, közben úgy téve, mintha mindez teljesen természetes elfoglaltság lenne ezidőtájt arrafelé (jóvanna, két hónapja még falu voltunk, falu meg = töltöttkáposzta).

És igen, a busz természetesen tömve van, és igen, a lánynak jegyet is kell vennie, és igen, a töltöttkáposzta szagát természetesen nem nyomja el a lány parfümje.

Ön mit tenne ebben az esetben?
a) Mosolyognék és hangosan megemlíteném a legközelebb állónak azt, hogy ugye milyen nagyszerű, hogy a Chanel már magyar vonatkozású parfümöt is készít, hát nem teljesen olyan, mintha töltöttkáposzta illata lenne?
b) Mosolyognék és jótékonyságból a legszakadtabb ember kezébe nyomnám a dobozt azzal, hogy tessék, látom nagyon éhes, egye csak meg én megleszek nélküle.
c) Mosolyognék és lúzer módjára szorongatnám a dobozt két szmötyis papírzsepibe csomagolva és imádkoznék, hogy minél hamarabb érjünk el a következő megállóhoz, ahol a busz 90%-a leszáll én meg elrejtőzhetek a busz hátuljában a dobozzal együtt.

A helyes választ beküldők között műanyag dobozokat, tetőket és lyukas zacskókat sorsolunk ki.

1 megjegyzés:

csab írta...

Reszemrol:

d) Ki nem szarja le, hogy mit gondolnak a tobbiek?

(Elnezest a vulgarizmusert.)