2005/02/28

És hopp, mondta Olivér(ka), miután kifejtette, hogy csináljunk úgy, mintha ő ott sem lenne, mert itt belső inspirációról van szó, itt belülről kell érezni a dolgokat, ez egy ilyen magányos dolog. Mindezt egy spinningórán.

És hopp, mondta megint Olivér(ka), aki lehet cirka ötven kiló (ebből öt kiló ágyéktájt, további 20-20 lábtájt csoportosul, a maradék meg elosztódik a felsőtesten), és én csúnya 50 kilós cementeszsákot vizualizálok a hátára, hogy tudja meg, milyen közel mázsásként tekerni azt a kurva bringát.

És hopp, mondta, cseppet sem vidáman, aztán leadott egy kisebb előadást arról, hogy nézzük vasárnap délelőtt a bringaversenyt az Eurosporton, és hogy tanuljunk technikát, valamint megrendelhetjük az egyesületének vadonásúj mezeit ittésitt, valamint kész az új weboldala is.

-----

Nyílt levél Olivér(ká)hoz:

Kedves Olivér!

Én elhiszem, hogy te egy veszett nagy sportember, fenomenális bringás vagy, de hogy jó spinningoktató nem, abban már most, két spinningóra után biztos vagyok.
Amennyire én hallottam, ennek arról kéne szólnia, hogy összegyűlik egy csoport biciklizni szerető ember, és biciklizik, egy hozzáértő vezetésével, jó hangulatban, motiváltan.

Nos a bringázni szerető emberek megvoltak, a jó hangulat hiányzott. (Igaz mi Terivel jól elröhögcséltünk a hátsó sorban, főképp a kommentjeiden, aztán Teri ismertette azt is, hogy miket szólt be Neked akkor, midőn elejtettél olyan aranyosságokat 50 éves nénik társaságában miszerint: "Gyertek el szombaton egy háromórás edzésre, akkor majd mindenki megtudja mit ér.")

Nos attól, hogy valaki nem bringafób, attól még lehet ember tudod. Sőt, többet mondok, attól még akaratereje és célkitűzései is lehetnek, hogyha leszáll a hegy felénél a bringáról, mert nem bírja.

Meg kell mondjam, ha Veled lett volna az első spinningórám messziről elkerülném az egész kócerájt. Jah, és még egy dolog. Tudod, addiktnak lenni nem egészséges. Még akkor sem, ha mozgás- vagy bringaaddikt az ember.

Röviden: Olivér, b+!

Nincsenek megjegyzések: